MINISIRKUSFESTRADI 2023

Lappeenrannassa järjestetään valtakunnallinen katselmus sirkusharrastajille su 22.1.2023

 Taidekoulu Estradi järjestää valtakunnallisen sirkuskatselmuksen sirkusharrastajille sunnuntaina 22.1.2023. MiniSirkusFestradi -nimeä kantava tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Tapahtumapaikkana toimii Taidekoulu Estradi.

Mukaan katselmukseen on ilmoittautunut 80 sirkusharrastajaa kahdeksasta eri nuorisosirkuksesta; Espoosta, Lahdesta, Tampereelta, Ohkolasta, Kotkasta, Haminasta, Hyvinkäältä ja Lappeenrannasta.

MiniSirkusFestradi -tapahtuman tavoitteena on tarjota sirkusta harrastaville lapsille ja nuorille mahdollisuus päästä esiintymään toisilleen ja saada esiintymisestään palautetta.

Jokainen esiintyjä saa esityksestään kahden sirkusammattilaisen antaman kirjallisen palautteen. Lisäksi tapahtuman osallistujat pääsevät antamaan vertaispalautetta toisilleen.

Palautteenantajina tapahtumassa toimivat sirkusartistit Sini Napari ja Sanni Granqvist. Molemmat ovat Taidekoulu Estradin kasvatteja, jotka ovat valmistuneet sirkusalan ammattilaisiksi ja työskentelevät alalla esiintyen sekä opettaen.

MiniSirkusFestradi tarjoaa sirkusta harrastaville lapsille ja nuorille mahdollisuuden verkostoitua ja löytää uusia harrastuskavereita. Tapahtuma myös kasvattaa kulttuurisen nuorisotyön arvostusta sekä tekee sirkustaidetta ja sirkusharrastusta entistä tutummaksi.

Tapahtumassa toteutuu moni sirkusharrastukselle tärkeä asia: yhteisöllisyys, omien sirkusnumeroiden esittäminen sekä oman harrastuksen liittäminen osaksi isompaa kokonaisuutta. Osallistumisen kautta motivaatio ja sitoutuminen omaan harrastukseen kasvavat entisestään.

Tapahtumapäivä sisältää avajaisten ja päättäjäisten lisäksi kaksi esityssarjaa, joihin myydään yleisölle lippuja. Esityssarjat alkavat klo 13 ja klo 14.45. Esityssarjojen välissä yleisöä palvelee Festradikahvio.

Tapahtuman toteuttamista tukee Nuori Kulttuuri Roots ja tapahtuman toteuttamisessa ovat mukana myös Suomen Nuorisosirkusliitto sekä Lappeenrannan kaupunki.