Info

Taidekoulu Estradin kivijalka on ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta, oppilaat ja heidän perheensä sekä laajaa yhteistyöverkosto. Estradi haluaa olla osallinen ympäröivässä maailmassa kestävän kehityksen ja inhimillisen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Tietoja Taidekoulu Estradista

Taidekoulu Estradi antaa tilaa luovuudelle esittävien taiteenlajien mielekkään harrastamisen säilyttämiseksi, vahvistamiseksi ja kehittämiseksi.

FAKTOJA

  • Perustettu vuonna 2005

Historia

Kolme erillistä taidekoulua (Lappeenrannan Bändikoulu, Sirkus Tuikku ja Lappeenrannan Nuorisoteatteri) yhdistivät voimansa ESR-rahoituksen voimin vuosina 2002–2004. Taidekoulu Estradi aloitti toimintansa virallisesti 1.1.2005 Etelä-Karjalan Estradi ry:n hallinnoimana.  

Sirkus Tuikku aloitti taiteen perusopetuksen vuonna 2001, Lappeenrannan Nuorisoteatteri ja Lappeenrannan Bändikoulu syksyllä 2004. Taidekoulu Estradi haki Opetusministeriön virallista opetuksen järjestämislupaa sirkus- ja teatteritaiteeseen. Musiikki taiteenlajina oli jäädytetty vuoden 2007 hakumahdollisuudesta valta-asemansa (80 %) vuoksi taiteen perusopetuksen kentällä. Järjestämislupa myönnettiin ja Taidekoulu Estradi aloitti valtionosuuskouluna 1.1.2008.

Vanhempainrinkeli

Vapaamuotoiseen ja rentoon Rinkeliin voi osallistua kaikki halukkaat Taidekoulu Estradin toimintaa arvostavat ihmiset (ei tarvitse olla vanhempi). Perinteinen talkoohenki on nyt haussa. Osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Toiminta ei velvoita eikä sido, siihen voi osallistua valitsemallaan tavalla. Tavoitteena on nauttia yhteisestä puuhastelusta yhteisten asioiden merkeissä. Vanhempain Rinkeli  kutsutaan koolle aina tarvittaessa. Toiminnan tarkoituksena on edistää ja kehittää Taidekoulu Estradin esitys- ja tapahtumatoiminnan käytännönjärjestelyjä tapahtumia ennen ja niiden aikana. Välillä vietetään mukavia Rinkelin virkistyspäiviä.

Yritysyhteistyö

Taidekoulu Estradi on luonut toiminnan alkuajoista lähtien arvokkaita yritysyhteistyökontakteja toiminnan elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi ja esittävän taiteen opetuksen kehittämiseksi.

Olemme onnistuneesti luoneet yritysten kanssa yhteistyömalleja, jotka palvelevat molempien osapuolien tavoitteita ja arvoja. Kannustajinamme ovat olleet: Op Etelä-Karjala, EEKOO, Etelä-Saimaa ja Nitro ID. Jos haluatte olla mukana Taidekoulu Estradin toiminnan innoittajana ja vahvistajana, keskustelemme mielellämme mahdollisesta yhteistyöstämme.